Top 5 rijkste Nederlanders

Droom jij er ook van om tot een van de rijkste Nederlanders te horen? Begin met ondernemen en laat je inspireren door de Nederlanders in onze top 5 rijkste Nederlanders.

Samen zorgen ze voor een geweldig mooie top 5 van meest vermogende Nederlanders op dit moment. Een top 5 die de komende tijd niet snel zal veranderen. Zeker wanneer je naar de eerste plek kijkt waar niemand minder dan Charlene de Carvalho-Heineken te vinden is. Op eenzame hoogte maar toch gevolgd door de grote namen die Nederland letterlijk en ook figuurlijk rijk is. Benieuwd geworden?

1 Charlene de Carvalho-Heineken

Met een vermogen van maar liefst 14,2 miljard euro staat Charlene absoluut op de eerste plek. Het riante vermogen is beslist niet het enige dat opvalt. Het afgelopen jaar groeide het vermogen namelijk met maar liefst 1,5 miljard euro. Hoewel ze op eenzame hoogte te vinden is hoeft ze zich met dit vermogen zeker niet alleen te voelen.

2 Frits Goldschmeding

Er mag tussen de eerste en tweede plek een behoorlijk gat gevallen zijn. Het vermogen van niemand minder dan Frits Goldschmeding blijft niet onopgemerkt met een kleine 4,4 miljard euro op de bankrekening. Ondanks dat de koers het afgelopen jaar met meer dan 8 procent omlaag is gegaan zal Frits daar weinig van merken.

3 Gérita en Inge Wessels

Voor de een minder bekend dan de ander. Dan hebben we het over niemand minder dan Gérita en Inge Wessels die goed zijn voor een vermogen van 3,6 miljard euro. Er zijn over het vermogen geen groei of dalingen te melden. Ze hebben de teugels strak vastgehouden het afgelopen jaar. Waardoor het vermogen onverminderd bleef.

4 John de Mol

Op de vierde plek staat misschien wel een van de meest bekende rijke Nederlanders van dit moment. Dat kan natuurlijk niemand minder dan John de Mol zijn. Die de komende jaren niet op de kleintjes hoeft te letten dankzij zijn vermogen van maar liefst 2,7 miljard euro. Wie weet wat John de mol de komende tijd van zich laat horen.

5 Ralph Sonnenberg

Als ik zeg Douglas zeggen jullie natuurlijk Ralph Sonnenberg. De inmiddels 85 jarige Ralph boerde goed en heeft daarmee een vermogen van 2,6 miljard euro. De man trad ooit in de voetsporen van zijn vader. Nu zitten inmiddels ook zijn kleinkinderen in de aandelen. Maar je raad het vast, Ralph Sonnenberg zelf heeft een meerderheid in de aandelen.