Slechte eigenschappen in een sollicitatiegesprek

Je hebt vast en zeker al het een en ander over solliciteren gelezen. Wat moet je doen tijdens een sollicitatiegesprek en wat kun je beter laten. Zoveel goedbedoelde adviezen. Maar hoe werkt het nu echt en waar letten recruiters op tijdens het voeren van gesprekken?

Er is eigenlijk geen enkele tip beter dan goed voorbereid het gesprek aangaan. Daarin laat je zien serieuze intenties te hebben. Dat je ook echt de moeite neemt en precies weet wat je wilt. Daar houden recruiters en ondernemers van. Daardoor gaan gesprekken die je hebt ook een stuk lekkerder lopen. Een slechte eigenschap dus, dat niet voorbereid op gesprek gaan voor een functie.

Maar onvoorbereid het gesprek voeren over een toekomstige baan is niet het enige wat je beter niet kunt doen. Er is meer wat je beter kunt laten.

Wees eerlijk en gewoon wie je echt bent

Je kunt jezelf simpelweg niet veranderen. Hoewel dit voor de sollicitatie naar een functie misschien lukt is het niet de juiste methode. Je hebt immers een verwachting neergezet en als die er niet uitkomt zal je ongetwijfeld vragen krijgen gedurende jouw proeftijd. Wees dus eerlijk en wie je echt bent.

Het is belangrijk dat je laat zien met wie het bedrijf echt te maken heeft. Laat je dus niet verleiden tot grootspraak of beloften die je niet kunt nakomen. Buiten dat je gewoon je best doet en met de beste inzet er tegenaan gaat natuurlijk.

Tot slot wil ik eindigen met het op tijd komen. Er is geen eigenschap erger dan niet op tijd komen of afspraken niet nakomen. Dit weegt behoorlijk zwaar als je het een recruiter vraagt. Want het toont geen respect richting het bedrijf dat tijd voor je vrij maakt om een sollicitatie plaats te laten vinden. Wij kunnen ons dit alles prima voorstellen.