Het verschil tussen canvas en katoenen tassen

Canvas tassen en katoenen tassen zijn twee populaire opties als het gaat om duurzame en herbruikbare tassen. Beide tassen zijn goede alternatieven voor het vervangen van de plastic tas. Maar wat is het verschil tussen de twee tassen? Qua uiterlijk lijken de tassen namelijk best op elkaar. In deze blog vertellen we je enkele verschillen tussen de twee tassen, die je helpen bij het maken van jouw keuze.

Canvas tassen

  • De tassen worden gemaakt van een stevig geweven stof die bestand is tegen scheuren en slijtage. Deze stof kan bestaan uit katoen, linnen, hennep of een combinatie van deze materialen. Het resultaat is een tas die duurzaam, sterk en lang mee gaat.
  • Ze zijn relatief goedkoop en kunnen bedrukt worden met logo’s of afbeeldingen. Dat is ideaal voor promotionele doeleinden.
  • Het materiaal van de canvas tas is een steviger en dikker materiaal, wat betekent dat ze meer middelen en energie nodig hebben om te produceren
  • Canvas tassen zijn meestal gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Ze kunnen gewassen en gedroogd worden zonder dat de tassen krimpen of vervormen.

Katoenen tassen

  • De tas is meestal gemaakt van 100% katoen. Katoen is een zachte, natuurlijke vezel die gemakkelijk te wassen en te onderhouden is.
  • Ze zijn licht van gewicht en makkelijk op te vouwen. Hierdoor zijn ze handig om mee te nemen in je handtas.
  • Katoenen tassen zijn meestal gemaakt van biologisch geteeld katoen. Dit houdt in dat ze minder chemicaliën en pesticiden bevatten en daarom een betere keuze zijn voor het milieu.
  • De tassen zijn gemakkelijk schoon te maken, maar moeten mogelijk met de hand worden gewassen om te voorkomen dat ze krimpen.

Dus welke tas is het beste voor jou? Het hangt af van je persoonlijke voorkeur en behoeften. Als je op zoek bent naar een tas die duurzaam en sterk is, dan is een canvas tas de beste optie. Als je op zoek bent naar een lichtgewicht tas die gemakkelijk op te bergen is, is een katoenen tas de betere keuze.

Welke tas je ook kiest, je draagt hoe dan ook bij aan het beschermen van het milieu. Maar waar koop je dan zo’n canvas of katoenen tas? Rotim verpakkingen biedt een breed assortiment katoenen en canvas tassen in verschillende maten en kleuren. Het is zelfs mogelijk om een tas te laten bedrukken met je eigen logo of bedrijfsnaam! Neem snel een kijkje op de website naar de mogelijkheden.