Gemiddeld salaris in Nederland per leeftijd

Weet jij wat je collega verdiend? Hoeveel je buurman in die riante bungalow elke maand op zijn bankrekening bijgeschreven krijgt? Vast niet. Als het om inkomen gaat zijn Nederlanders gesloten en op zichzelf, je mag het gerust een beetje preuts noemen.

Toch is het eigenlijk bijzonder nuttig te weten wat de mensen om je heen verdienen. Je doet misschien hetzelfde werk als je collega, maar verdient veel meer of juist minder. Het geeft je dus veel ruimte, inzicht en het neemt zelfs je onzekerheid weg. Omdat je weet dat het met wat jij aan salaris naar huis neemt wel goed zit of dat het beter kan. Waarbij je natuurlijk wel rekening moet houden met verschillen in functies, branche en soorten bedrijven. Daarin zal salaris voortdurend schommelen.

Nu zullen inkomsten altijd ter discussie staan. Bij een laag inkomen roepen mensen om je heen al snel dat ze hun bed er niet voor uitkomen. Maar jij weet misschien wel beter, omdat het je de vrijheid geeft die je misschien gemist hebt! Laten we het eens bekijken.

Gemiddeld salaris jongeren tot 35 jaar

Als je kijkt naar het gemiddeld inkomen van jongeren tot 35 jaar zie je een stabiele lijn. Het inkomen van deze groep schommelt rond de 15.500 euro. Met uitzondering van jongeren onder de 20 jaar. Hoewel het inkomen laag lijkt komt dit door de vele jongeren die parttime werken en mogelijk ook nog een studie volgen.

Gemiddeld salaris van 35 tot 60 jaar

Het inkomen van deze leeftijdsgroep ligt relatief hoger. Dit komt voort uit het doorgroeien in een functie of ervaringsjaren die mee beginnen te tellen. Het gemiddeld inkomen is hierdoor 41.000 euro. Daarmee krijgt deze groep werknemers veruit het meest betaald.

Gemiddeld salaris vanaf 60 jaar

Bij de leeftijd vanaf 60 jaar is het opmerkelijk te zien dat het inkomen een lichte daling inzet. Het inkomen komt hiermee op een gemiddelde van 36.700 euro. Waarbij eveneens mag worden gezegd dat dit alles behalve slecht is.

Tot slot willen we eindigen met de groep boven de 65 jaar. Die goed is voor een inkomen van maar liefst 26.000 euro. Wat in het eerste opzicht alles behalve hoog lijkt. Maar je zeker niet moet onderschatten. Omdat een groot deel van ouderen in deze leeftijd nog maar parttime werkt. Daarmee behalen ze in verhouding dus een hoger inkomen.