Wat betekent de afkorting NB?

In veel correspondentie staat tegenwoordig de afkorting N.B.. Maar waar staat de afkorting voor en wanneer kun je de afkorting gebruiken? Daar vertel ik je meer over, omdat het juist heel belangrijk is dat jij begrijpt waarom de afkorting gebruikt wordt en wat de reden ervan is. Lees hieronder de betekenis van NB.

Afkorting N.B. betekenis

De afkorting N.B. staat letterlijk voor Nota Bene. Niets bijzonders maar ontstellend belangrijk voor de ontvanger vanuit oogpunt van de boodschapper. Als je de afkorting NB tegenkomt kun je dus maar beter even goed opletten. Het is namelijk een afkorting die de boodschap welke erna volgt bekrachtigd. Het komt veelal voor in zowel zakelijke brieven, e-mails als juridische correspondentie. Je kunt de afkorting zelf ook gebruiken. Omdat er binnen dit schrijven altijd reden is waarom een bericht verstuurd wordt. De afkorting is niet formeel te noemen door het veelvuldige gebruik ervan en kan in allerlei schrijven voorkomen.

De afkorting wordt steeds vaker gebruikt. Niet langer alleen maar in zakelijk schrijven maar ook binnen instanties die zich richten op de burger of het volk. Op deze manier krijgt de boodschap meer lading. De boodschap kun je dankzij deze afkorting ook veel gemakkelijker scheiden van het verhaal en onderaan de correspondentie plaatsen.