Alles over de zakelijke lening

Heb jij een bedrijf en ben je op zoek naar wat extra kapitaal om je bedrijf te laten groeien? Dan is een zakelijke lening wellicht de perfecte oplossing! Een zakelijke lening wordt gebruikt voor de aanschaf van bijvoorbeeld een pand of machines, zodat het bedrijf een stap kan maken. Doorgaan zal een bank niet investeren in een bedrijf waarvan ze de potentie niet inzien. Het is dus belangrijk, dat voordat jij een zakelijke lening aanvraagt, je zeker weet dat je alle cijfers op orde hebt en ook een duidelijk plan hebt waarom jij vindt dat je extra geld nodig hebt. We kunnen ons voorstellen dat er wellicht wat vragen zijn aangaande een dergelijke lening. Daarom hebben wij de belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet.

Wat is een bedrijfslening?

Een zakelijke lening, ook wel bedrijfslening genoemd is in principe niets meer dan een lening voor het financieren van bepaalde middelen voor een bedrijf. Dit kan zijn voor de bouw of aanschaf van een nieuwe pand of de aanschaf van een nieuwe machine. Voor een machine kun je overigens ook kiezen voor een leasecontract, maar dit is een andere vorm van ‘geld lenen’. Net als bij een hypotheek, geldt ook voor een zakelijke lening dat je deze in termijn met opslag van een bepaald rentepercentage terugbetaald. Het is overigens volledig afhankelijk van je eigen bedrijfsresultaten en ook de potentie hoeveel jij daadwerkelijk kunt lenen. Met een zakelijke lening van Swishfund kun je bijvoorbeeld meer opnemen dan wanneer je kiest voor een andere aanbieder.

De voordelen van een zakelijke lening

Vaak zien we, dat het bij een groeiende onderneming vastzit op de liquiditeit. Dat betekent dat ze in principe alle belangrijke middelen hebben, op één na en dat is geld! Geld is natuurlijk een essentieel onderdeel als jij je bedrijf wilt laten groeien. Je kunt namelijk tal van aanvragen hebben, maar wanneer je niet beschikt over de capaciteit om deze ook binnen gestelde termijn te verwerken, dan heb je hier natuurlijk niet zo heel veel aan. Kortom, door het afsluiten van een zakelijke lening heb je extra financiële ruimte waardoor niets een verdere groei je nog in de weg staat.

Kan ik een zakelijke lening afsluiten?

Niet iedere ondernemer heeft de mogelijkheid tot het afsluiten van een dergelijke lening. Het is namelijk voor veel kredietverstrekkers een vereiste dat je ten minste één jaar actief bent alvorens je een aanvraagt kunt doet. Wanneer je dus nog moet beginnen met je bedrijf, dan is de kans aannemelijk, dat je zal moeten uitwijken naar andere mogelijkheden om je bedrijf te kunnen financieren.